Rendezvények, konferenciák szervezése
Számos rendezvényeken, a tájjellegű kemencében népi ételeket készítettünk.
Kezdetben kedvtelésből, saját fogyasztásra készítettük a bort. Az igények növekedésével borkóstolót is biztosítunk házi készítésű pogácsával, sonkával, kolbásszal, tájjellegű geleji sajttal.
A Pelyhe Pince és Pincemúzeum elsődlegesen nyáron áll a vendégek rendelkezésére, de előzetes bejelentkezés alapján más időpontokban is fogadunk vendégeket.
Vendégeink kérésére szabadtűzön készítünk pincepörköltet és gulyáslevest, megfelelő létszám esetén a kemencében pedig népi ételeket készítünk. Borkínálatunkban a Bükkalja borvidék jellegzetes fehér, valamint vörös borai találhatók.

András-napi rendezvény (2005. december), Néprajzi Totó

II. Országos Pelyhe találkozó (2007. augusztus 4., szombat)

Kedves Pelyhék!
Az első találkozó 2006. augusztus 5-én volt Bükkzsércen, s szeretnénk, ha hagyománnyá nőné ki magát ez a rendezvény. Ezért idén is a Bükki Nemzeti Park kapujában fekvő bükkzsérci pincesoron található Pelyhe Pincében kerül megrendezésre. A pince érdekessége, hogy Magyarország első zsűrizett tufapince-faragásai, valamint a présházban a bor- és a gasztronómia tárgyi emlékeit bemutató magánmúzeum itt tekinthetők meg.
Az I. Pelyhe találkozó sikeréről 2006. szeptember 30-án a Kossuth Rádió "Kézjegy" című műsora egy riportot is közvetített!

Program
- 15.00-15.30 érkezés a Pelyhe Pincébe (3414 Bükkzsérc, Felső pincesor)
- Vendégfogadás, házigazda köszöni a vendégeket
- Pince és múzeum bemutatása
- Baráti beszélgetések, séta a pincesoron
- Vacsora (18.00)
                                                                                                          tovább >>


Jelentkezési lap itt tölthető le.
Eddigi látogatónk: 289