|
Borhoz illő ételek
KÉKOPORTÓ/PORTUGIESER:
szárnyas és marhasültekhez, borjúpaprikáshoz, halászléhez, sonkafélékhez KADARKA: borjú- és bárányhúsokhoz, halászléhez, gulyáshoz, paprikásokhoz, makarónihoz- spagettihez KÉKFRANKOS: sült disznó- és marhahúsokhoz, paprikásokhoz, vadpecsenyékhez, márvány sajthoz CABERNET FRANC: vadételek, belsőségekkel készült ételekhez, vadashoz, báránysülthöz, füstölt sajtokhoz CABERNET SAUVIGNON: frissen sütött marhahúsokhoz, vadpörkölthöz, gombás ételekhez, máj- és húspátétomhokhoz, kemény és kékpenészes sajthoz MERLOT: meleg sonkához, pácolt liba-kacsa ételekhez, füstölt nyelvhez, ementáli sajthoz ROSÉK ÉS SILLEREK: főtt-párolt sertéshúsokhoz, hideg sültekhez, felvágottakhoz, zöldség- és krémlevesekhez, kecskesajthoz CHARDONNAY: szárnyassültekhez, malacsülthöz, sült- vagy rántott halakhoz, Pannon sajthoz. Barrique bora jól illeszthető a füstölt sajtokhoz is. HÁRSLEVELŰ: tartalmas levesekhez, szárnyas vadak és borjúhúsokhoz, pástétomokhoz, gyümölcsös desszertekhez OLASZRIZLING: szendvicsekhez, hideg sültekhez, kocsonyához, halászléhez, borjúból készült ételekhez, Camembert, Séd brie sajtokhoz RAJNAI RIZLING: kiváló aperitifnek, tartalmas levesekhez, töltött káposztához, pörköltekhez, hideg sültekhez, Trappista, Óvári, Camembert sajthoz TRAMINI: fehérhúsú szárnyasokhoz, libamájhoz, sült halakhoz, gyümölcsös körítésű sertés- és borjúételekhez, desszertekhez. |
Eddigi látogatónk: 289
|