Bakonyi vargányaleves                                                           << vissza

Hozzávalók
- 30 dkg sertéscsont
- 15 dkg vegyes zöldség 
- só 
- 30 dkg vargányagomba 
- 10 dkg zsír 
- 5 dkg vöröshagyma 
- pirospaprika 
- törött feketebors 
- 2 dl tejföl 
- 1 dl tejszín
- 3 dkg liszt
- 1 kis csokor petrezselyemzöldje

Így készül
A csontból a megtisztított vegyes zöldséggel, kevés sóval csontlevest főzünk. A megtisztított, finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzákeverjük a paprikát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott vargányát, a finomra vágott petrezselyemzöldjét, a törött borsot. Gyengén megsózva tizenöt percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a leszűrt csontlevest. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és belekeverjük a forrásban lévő levesbe. Még tíz percig lassan forraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt.

Forrás: www.MindMegette.hu
Eddigi látogatónk: 92662