Szilvalekváros hájas tészta                                                  << vissza

Hozzávalók
- 25 dkg sertésháj
- 60 dkg liszt
- 1 db tojás
- csipetnyi só
- 1 citrom leve, vagy 2 evőkanál ecet
- 2-3 dl langyos cukros víz
- a töltelékhez szilvalekvár

Így készül
A ledarált hájat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, a sót, a citrom levét vagy az ecetet és annyi langyos cukros vizet, amennyit a tészta felvesz. A masszát hólyagosra kidolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk. A tésztát kinyújtjuk, és a háj egyharmadát rákenjük, majd összehajtogatjuk. Félórára hideg helyre tesszük. Újra kinyújtjuk, rákenjük a második adag hájat, majd ellentétesen, mint az előzőekben ismét összehajtogatjuk. Hideg helyre tesszük, megint pihentetjük fél órát, majd kinyújtjuk, újra megkenjük hájjal, majd ellentétesen hajtogatjuk. Ismét félórát pihentetjük hideg helyen, kinyújtjuk, téglalap alakúra felvagdossuk, megtöltjük a szilvalekvárral, és forró sütőben kisütjük.

Forrás: www.MindMegette.hu
Eddigi látogatónk: 96730