Kemencében sült liba aszalt szilvával                   << vissza

Hozzávalók:
 Páclevet készítünk a következő fűszerekből:
 - Egész bors
 - Kömény
 - Babérlevél
 - Fokhagyma
 - Só bőséggel
 Ezt 20 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítése:
Tisztítsuk meg az egész pecsenyelibát, majd mossuk meg bő vízzel. Az elkészítése során fecskendő és tű segítségével a vastagabb húsokat – mellét, combját – a kihűlt páclével sűrűn tűzdeljük meg. A liba belsejét kenjük meg majorannával és tegyünk bele almát és egy kevés aszalt szilvát. Helyezzük a libát zsírral kikent vaslábasba, vagy tepsibe, körítsük aszalt szilvával, majd fedjük le, ha tehetjük kemencében süssük pirosra. Köretként törtburgonyát és párolt káposztát adjunk hozzá.  A liba bőre akkor sül pirosra, ha a bőrét kívülről nem sózzuk be.

A recept Novajról származik.
Eddigi látogatónk: 92662