Zsérci krumplis lepény                                                             << vissza


Tészta:
40 dkg lisztből 3 dl tejjel, pici sóval, 6 dkg cukorral, 1 és fél dkg felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 10 dkg zsírt, vagy 12 dkg vajat felolvasztva hozzádolgozunk. Kelesztjük, nyújtjuk és kb. 25X40 cm-es zsírozott tepsibe helyezzük.

Töltelék:
5 db, (kb. 40 dkg) közepes nagyságú (öreg) krumplit megfőzünk, áttörjük 10 dkg vajjal, 3 dl jó minőségű tejföllel, 2 db tojással, 1 kanál liszttel, vagy +1 tojással és kevéske sóval ízesítve, simára keverjük .

A tepsibe is kelt pihentetett tésztára tesszük, majd közepes hőmérsékletű sütőben süssük.

Lehet édesre sütni, akkor a töltelékbe ízlés szerint cukrot teszünk.
Szokás a kisült lepényt cukrozva is fogyasztani.

Eddigi látogatónk: 92662