|
Krumplizsámiska << vissza
Hozzávalók: - 1 kg burgonya, - 20-25 dkg liszt - 2-3 fej vöröshagyma - 5 dkg zsír - 15 dkg szalonna kockára vágva - 15 dkg kolbász Elkészítése: A megtisztított burgonyát megmosom, négyfelé vágom, 4 literes fazékba teszem, annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, sóval ízesítem. Mikor megfőtt, a burgonyát összetöröm, és hozzáadom a lisztet, lassú tűzön addig keverem, míg a fakanál meg nem áll benne. A megsült szalonnát, kolbászt, a külön megpirított hagymával összekeverem. Tálalása: Zsírozott lapos tányérra kiterítem, úgy hogy a kanál zsíros legyen, kolbász, szalonna és hagyma keveréket mindenki tetszés szerint teheti rá magának. A recept Novajról származik. |
Eddigi látogatónk: 110558
|