Krumplizsámiska                                                                          << vissza

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya,
- 20-25 dkg liszt
- 2-3 fej vöröshagyma
- 5 dkg zsír
- 15 dkg szalonna kockára vágva
- 15 dkg kolbász

Elkészítése:
A megtisztított burgonyát megmosom, négyfelé vágom, 4 literes fazékba teszem, annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, sóval ízesítem. Mikor megfőtt, a burgonyát összetöröm, és hozzáadom a lisztet, lassú tűzön addig keverem, míg a fakanál meg nem áll benne. A megsült szalonnát, kolbászt, a külön megpirított hagymával összekeverem.

Tálalása:
Zsírozott lapos tányérra kiterítem, úgy hogy a kanál zsíros legyen, kolbász, szalonna és hagyma keveréket mindenki tetszés szerint teheti rá magának.

A recept Novajról származik.
Eddigi látogatónk: 94259