|
Birkapörkölt << vissza
Hozzávalók - 1-1,5 kg birkahús - 15 dkg zsír vagy olaj - 3 fej vöröshagyma - 2 zöldpaprika - 1 paradicsom - só - pirospaprika - cseresznyepaprika - vörösbor Így készül A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel vagy kevés vörösborral, ízlés szerint megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kis cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. Forrás: www.MindMegette.hu |
Eddigi látogatónk: 110732
|