Birkapörkölt                                                                                    << vissza

Hozzávalók
- 1-1,5 kg birkahús 
- 15 dkg zsír vagy olaj
- 3 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- pirospaprika
- cseresznyepaprika
- vörösbor

Így készül
A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel vagy kevés vörösborral, ízlés szerint megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kis cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Forrás: www.MindMegette.hu
Eddigi látogatónk: 94261